0703250590 info@robturfboer.nl

Een Shiatsu Namikoshi behandeling maakt je bewuster van je lichaam en verlegt jouw aandacht naar je lijf.

Het vitaliseert de huid, maakt spieren los, het verbetert het humeur, reguleert zenuwfuncties, helpt het lichaam te ontgiften, zorgtrobmassage0032 voor lokale pijnbestrijding, stimuleert het immuunsysteem, stimuleert een juiste ademhaling, stimuleert een juiste lichaamshouding en stimuleert de circulatie van lichaamsvloeistoffen.

De Shiatsu behandeling volgens Namikoshi is gericht op de hele mens. Hierdoor werkt Shiatsu niet alleen symptomatisch, maar heeft het effect op de oorzaak van de klacht. Namikoshi is er in geslaagd om de Oosterse en Westerse benadering van het herstellen van balans en gezondheid in zijn stijl te verenigen. Tijdens de behandeling ontvangt een behandelaar via handen en vingers informatie over de hud, de spieren, lichaamstemperatuur, vochtigheid etc. Tegelijkertijd werkt deze aan het herstellen van de balans in het lichaam door het benaderen van organen via de huid (dermatomen), het bewegingsapparaat en de lichaamshouding (de spieren), het centrale- en perifere zenuwstelsel en het hormoonstelsel.

Werkwijze:

Na een gesprek (de anamnese) doen wij samen (indien nodig) testen om blokkades en bewegingsbeperkingen op te sporen. Daarna volgt een eerste behandeling om een nadere indruk te krijgen van jouw fysieke toestand. Er wordt geen reguliere diagnose gesteld maar spierspanning, temperatuur etc. worden tijdens de eerste behandeling vastgelegd. De resultaten bespreken wij met elkaar en we maken afspraken over preventie, eventueel huiswerk en vervolgbehandelingen.

Ik maak uitsluitend gebruik van manuele (met de handen) technieken en gebruik geen apparatuur of medicijnen. Shiatsu Namikoshi wordt uitgevoerd op de blote huid. Je houdt het ondergoed aan tijdens de behandeling en je ligt comfortabel op een lage smalle behandeltafel of een futon (een japanse katoenen matras).

Na de behandeling moet het lichaam de tijd en de kans hebben om zich aan de situatie aan te passen. Dit kan gepaard gaan met gewenste maar ook minder gewenste reacties. Dat is helaas niet te voorspellen.