0703250590 info@robturfboer.nl

Shigeru Onoda – Aze Shiatsu

 

Shigeru Onoda, geboren in Japan, studeerde in 1981 af aan het JapanShiatsu College van Tokio. De enige officiële school voor het leren van Shiatsu in Japan. Aan het JSC wordt de leer van meester Tokujiro Namikoshi, Toru Namikoshi en Matsuko Namikoshi bestudeerd. Hij studeerde af als Shiatsu-therapeut en behaalde het staatsexamen. Onoda verkreeg hierdoor toestemming om  te werken in Japan (vergunning nr. 2787 Ministerie van Volksgezondheid van de Japanners Nationale regering). Vervolgens wijdde hij zich aan het bestuderen en onderzoeken van de Sotai-Ho-therapie en nog veel meer technieken naast zijn werk als therapeut in verschillende klinieken.

Er zijn verschillen tussen de fysieke samenstelling van Europese en  Aziatische mensen, zoals de lumbale kromming, die in het geval van westerlingen 20% hernia’s heeft in vergelijking met 2% van de oosterlingen.

Er zijn ook culturele verschillen. Terwijl in het Westen de druk lichter en minder intens zou moeten zijn, is in Japan daarentegen een langzamere maar diepere en intense druk gewenst. Men is daar van mening dat een behandeling het meest effect heeft als de druk sterk is.

Concluderend kunnen we zeggen dat de Aze Shiatsu-stijl van Onoda de Shiatsu-methode is die zeer geschikt is voor de behandeling van het lichaam en de mentaliteit van de mensen in het Westen.

Shigeru Onoda, geboren in Japan, studeerde in 1981 af aan het Japan Shiatsu College van Tokio. De enige officiële school voor het leren van Shiatsu in Japan. Aan het JSC wordt de leer van meester Tokujiro Namikoshi, Toru Namikoshi en Matsuko Namikoshi bestudeerd. Hij studeerde af als Shiatsu-therapeut en behaalde het staatsexamen. Onoda verkreeg hierdoor toestemming om  te werken in Japan (vergunning nr. 2787 Ministerie van Volksgezondheid van de Japanners Nationale regering). Vervolgens wijdde hij zich aan het bestuderen en onderzoeken van de Sotai-Ho-therapie en nog veel meer technieken naast zijn werk als therapeut in verschillende klinieken.

In juni 1984 opende hij zijn eigen kliniek in Spanje en begon met lesgeven, trainen en het verspreiden van de Shiatsu-techniek, die praktisch onbekend was bij de bevolking. In 1987 begon hij les te geven in de school die hij in Madrid opende voor een kleine groep studenten.

In 1991 richtte hij de Spaanse Vereniging van Shiatsu Benkyokai op (Asociacion Espanola de Shiatsu Benkyokai) wiens leden zijn studenten waren. Langzamerhand veroverde Shiatsu zijn eigen plekje bij de Spaanse bevolking. Zij genoten van de voordelen van deze prachtige techniek als een effectieve manier om te behandelen en gezondheidsproblemen voorkomen.

In september 1996 was de opening van de Japanse Shiatsu-school in Madrid (Escuela Japonesa de Shiatsu de Madrid) wiens inauguratie werd gezegend door de aanwezigheid van Matsuko  en Takashi Namikoshi Namikoshi. Ze reisden van Japan naar Madrid om Shigeru Onoda te ondersteunen bij de promotie en verspreiding van Shiatsu.

In oktober 2000 werd Shigeru Onoda erkend, tijdens het congres dat werd gehouden in Spanje, als de enige vertegenwoordiger in Spanje van het Japan Shiatsu College in Tokio.

In 2004 richtte hij de Spaanse Organisatie van Shiatsu Namikoshi in Europa (NSE) op, gerenommeerd en ondersteund door het Japan Shiatsu College, ter bevordering en facilitering van de verspreiding van Namikoshi Shiatsu in heel Europa en om de juiste formatie en voorbereiding van te beheersen toekomstige Shiatsu-instructeurs in Europa.

Tegenwoordig bezit hij, naast de kliniek en de school, verschillende geassocieerde scholen in Barcelona, ​​Valencia, Malaga en de Canarische Eilanden, waar lessen worden gegeven en velen komen voor behandeling.