0703250590 info@robturfboer.nl

Rob Turfboer

Namikoshi Shiatsu therapeut en docent

Rob Turfboer vertelt: “Shiatsu vitaliseert de huid, maakt spieren los, het verbetert het humeur, reguleert zenuwfuncties, helpt het lichaam te ontgiften, zorgt voor lokale pijnbestrijding, stimuleert het immuunsysteem, stimuleert een juiste ademhaling, stimuleert een juiste lichaamshouding en stimuleert de circulatie van lichaamsvloeistoffen. Kortom: een Namikoshi Shiatsu behandeling maakt je bewuster van je lichaam en verlegt jouw aandacht naar je lijf.

De Shiatsu behandeling volgens Namikoshi is gericht op de hele mens. Hierdoor werkt Shiatsu niet alleen symptomatisch, maar heeft het effect op de oorzaak van de klacht. Namikoshi is er in geslaagd om de Oosterse en Westerse benadering van het herstellen van balans en gezondheid in zijn stijl te verenigen. Tijdens de behandeling ontvangt een behandelaar via handen en vingers informatie over de huid, de spieren, lichaamstemperatuur, vochtigheid etc. Tegelijkertijd werkt deze aan het herstellen van de balans in het lichaam door het benaderen van organen via de huid (dermatomen), het bewegingsapparaat en de lichaamshouding (de spieren), het centrale- en perifere zenuwstelsel en het hormoonstelsel.

Werkwijze:

Na een gesprek (de anamnese) doen wij samen (indien nodig) testen om blokkades en bewegingsbeperkingen op te sporen. Daarna volgt een eerste behandeling om een nadere indruk te krijgen van jouw fysieke toestand. Er wordt geen reguliere diagnose gesteld maar spierspanning, temperatuur etc. worden tijdens de eerste behandeling vastgelegd. De resultaten bespreken wij met elkaar en we maken afspraken over preventie, eventueel huiswerk en vervolgbehandelingen.

Rob maakt uitsluitend gebruik van manuele (met de handen) technieken en gebruik geen apparatuur of medicijnen. Namikoshi Shiatsu wordt in principe uitgevoerd op de blote huid. Je houdt het ondergoed aan tijdens de behandeling en je ligt comfortabel op een lage smalle behandeltafel of een futon (een japanse katoenen matras).

Na de behandeling moet het lichaam de tijd en de kans hebben om zich aan de situatie aan te passen. Dit kan gepaard gaan met gewenste maar zelden ook minder gewenste reacties. Dat is helaas niet te voorspellen.”

Rob Turfboer is sinds 2001 werkzaam als Shiatsu therapeut in Den Haag. Rob is aangesloten bij de NVST (een beroepsvereniging) en de RBCZ (een koepelvereniging). Rob Turfboer is als docent verbonden aan het Dutch Shiatsu College en de European Shiatsu Association sectie Nederland. Hij werkt voor Stay in Touch bij bedrijven om het welzijn en de motivatie van medewerkers te verhogen. Rob moet elke drie jaar zijn instructeurslicentie in Madrid verlengen en is verplicht om jaarlijks bij- en nascholingen op zijn vakgebied en medische basis kennis te volgen.